top of page
  • Writer's picturesmith john

Hoe Linkedin te gebruiken om leads te genereren als B2B-bedrijf

Inleiding: de noodzaak van LinkedIn in B2B-techbedrijven In een stukje van

De wereldbol krimpt eigenlijk, vertelde bestsellerauteur Neil Patel aan de New York Times. Er zijn nu slechts 3,5 niveaus die twee mensen op aarde van elkaar scheiden, minder dan 6 niveaus in de jaren negentig. Dat heeft een groot effect op hoe B2B-techbedrijven leads genereren. In wezen geeft het aan dat het steeds moeilijker wordt om zakelijke leads te vinden. Dat patroon zal aanhouden zolang de sociale pool nog kleiner wordt. B2B-IT-bedrijven moeten buiten de gebaande paden denken als het gaat om waar ze hun leads vandaan halen als ze willen gedijen in de verbonden omgeving van vandaag. Een goed marketingplan voor de meerderheid van hen omvat social media-marketing op verschillende platforms.

LinkedIn is een van de meest bekende van alle gebruikte sites. Dit is waarom:

  • LinkedIn-statistieken tonen aan dat 93 procent van de B2B-marketeers gelooft dat LinkedIn de meest effectieve site is voor het genereren van leads

  • LinkedIn presteert beter dan Facebook, Twitter en bloggen voor het genereren van individuele leads, volgens Inside View-gegevens.

  • LinkedIn is de bron van 64% van het verkeer naar bedrijfswebsites.

  • LinkedIn is verantwoordelijk voor meer dan 80% van de B2B sociale leadgeneratie.

Dat zijn bemoedigende cijfers voor een B2B-technologiebedrijf dat leads wil creëren. Als onderdeel van een grotere marketingstrategie voor sociale media ontstaat het onderwerp hoe een succesvolle LinkedIn-marketingstrategie te creëren.

Er is veel om over na te denken.

Advertisement

Er is bijvoorbeeld een leercurve. Het kost tijd en moeite om een effectieve LinkedIn-site op te zetten en vervolgens te leren relevante berichten te schrijven en te publiceren. Soms kost het ook geld, afhankelijk van het LinkedIn-pakket.

Een succesvol LinkedIn-marketingplan moet gericht zijn op inhoud, en het ontdekken van de beste manier om kwaliteitsmateriaal te produceren en te verspreiden op LinkedIn heeft zijn eigen leercurve. Daarnaast cruciaal zijn de optimalisatie van een bedrijfsprofiel, effectief gebruik van LinkedIn Groups en coördinatie van sales en marketing op LinkedIn.

Het begrijpen van LinkedIn Analytics is ook belangrijk omdat het B2B-bedrijven in staat stelt hun LinkedIn-marketingtactieken aan te passen in reactie op veranderende markttrends.

Ongeacht de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is, kunnen goed uitgevoerde LinkedIn-marketingprogramma’s met succes leads creëren die de uitbreiding van B2B-softwarebedrijven ondersteunen.

Hoe u uw B2B-technologieprofiel maakt in hoofdstuk één

Leadgeneratie begint met het optimaliseren van je profiel als B2B tech leader. Om ervoor te zorgen dat bezoekers doorklikken om meer over u en uw bedrijf op LinkedIn te weten te komen, moet u fascinerend, boeiend en professioneel zijn.

Zeven seconden zijn alles wat je nodig hebt om een solide eerste indruk te maken. Zorg dat het ertoe doet.

Aanmelden voor LinkedIn

Er zijn twee opties beschikbaar op de landingspagina voor LinkedIn.com: log in of maak een account aan om aan de slag te gaan.

Advertisements REPORT THIS AD

Via de werkbalk bovenaan de website kunnen gebruikers die al een account hebben, inloggen.

Vul het korte vragenlijstvak in het midden van de pagina in als u net begint. Uw voornaam, achternaam en e-mailadres worden allemaal apart vermeld. Maak een wachtwoord met zes of meer tekens in het laatste vak. Klik op de knop nu deelnemen aan de onderkant van het vak wanneer u klaar bent.

Voer uw naam en uw werkgever in op het volgende scherm dat verschijnt en selecteer vervolgens Profiel maken. U vult het profiel in nadat u wat basisinformatie heeft verstrekt door gegevens in te voeren en door een aantal schermen te navigeren. De secties ervaring, opleiding, foto, vaardigheden en expertise en details zijn de vijf fundamentele categorieën die moeten worden ingevuld.

Houd er rekening mee dat dit de eerste indruk zal zijn die veel mensen van je zullen hebben, dus je moet ervoor zorgen dat het op de beste manieren opvalt.

Wat moet je in je profiel zetten?

  • Ervaringen: vermeld hier uw professionele ervaring. Het is niet nodig om elke functie te identificeren die je ooit hebt gehad, maar als je eraan werkt om jezelf te vestigen als een B2B-technologieleider, zorg er dan voor dat je iedereen opneemt die je kennis van de sector laat zien. Alle vrijwilligerservaringen die u heeft die verband houden met uw professionele ambities of bedrijfsmarketingdoelen kunnen hier ook worden vermeld. (Als je wilt, kun je later nog een profielsectie toevoegen die je vrijwilligers- en betaalde werkervaring scheidt. Als je ervoor kiest om dit te doen, houd het dan relevant voor je carrière en bedrijfsdoelen en schrijf het op een manier die je doet schitteren. )

  • Onderwijs—De geschiedenis van het formele onderwijs, zoals universitaire graden, moet hier worden opgenomen. Voeg ze hier ook toe als u conferenties, één-op-één lessen of specifieke trainingen in uw vakgebied heeft waarmee u zich kunt onderscheiden. Zorg ervoor dat ze relevant zijn voor uw doelen, net als de elementen in het gedeelte Ervaring.

  • Professionele foto: Van alle profielcomponenten is deze misschien wel de meest cruciale. Je hebt 14 keer meer kans om gevonden te worden op LinkedIn als je een professionele foto hebt.

  • Professionele koptekst: LinkedIn vult automatisch uw werktitel en huidige werkgever in uw persoonlijke kop in. Je kunt dit veranderen in iets dat potentiële profielkijkers zal intrigeren, maar onthoud dat je het moet aanpassen aan de groep mensen die je wilt overtuigen. Streef ernaar individuen aan te trekken die kunnen helpen bij het produceren van leads als B2B-technologieleider.

  • Gebruik de URL’s – U mag maximaal drie URL’s toevoegen om te linken naar online portfolio’s, professionele blogs of persoonlijke (maar professionele) websites die u kunnen helpen zich te vestigen als een B2B IT-leider.

  • Vaardigheden en onderschrijvingen: Maak een lijst van uw vaardigheden in het gebied met de titel “Vaardigheden” en vraag om onderschrijvingen van collega’s. Vraag dan verwijzingen aan bij enkele mensen die met u hebben samengewerkt. Probeer in eerste instantie ten minste vijf suggesties voor uw profiel te verdienen. Deze hebben een aanzienlijke invloed op hoe nieuwe lezers u zullen zien.

  • Details—Details die u toevoegt tijdens het instellen van uw profiel, worden weergegeven als opsommingstekens onder uw werkervaring.

  • Word lid van groepen: wanneer u uw profiel voltooit, neem dan een paar seconden de tijd om lid te worden van een of twee groepen die goed passen bij uw organisatie en uw professionele doelstellingen.

  • Vul uw Samenvatting in; tenzij je het verplaatst, verschijnt het net onder je profielafbeelding. Besteed de nodige tijd aan het maken van een samenvatting die uw vaardigheden als B2B-technologieleider laat zien.

Hoe schrijf je je samenvatting

Gebruik basistaal en de eerste persoon die uw samenvatting schrijft. Personaliseer het met behoud van professionaliteit. Je profiel moet drukke professionals het gevoel geven dat ze iemand hebben ontmoet met wie ze een stimulerend gesprek kunnen voeren.

Advertisements REPORT THIS AD

Houd rekening met uw beoogde lezerspubliek terwijl u schrijft. Als u wilt slagen als B2B IT-leider, moet u een beroep doen op mensen in technologie- en bedrijfsmanagementfuncties. Welke onderwerpen zou je met ze bespreken als ze tegenover je aan een tafel zaten? Als je kunt, gebruik dan dezelfde toon als je persoonlijk met ze spreekt in je samenvatting.

Noem zes van uw meest opmerkelijke prestaties die verband houden met uw positie als tech-leider.

U kunt uw profiel wijzigen wanneer het klaar is, en indien nodig nieuwe secties of details toevoegen.

Hoofdstuk twee: Tips voor posten op LinkedIn

LinkedIn heeft vier keer meer kans om bedrijfsgerelateerd verkeer te verzamelen en naar een bedrijfswebsite te sturen dan andere sociale media-accounts. Dat maakt het voor een B2B-technologiebedrijf nog belangrijker om LinkedIn-posts te maken die de aandacht trekken van potentiële leads. Je moet weten wat je moet posten, wanneer je het moet posten en hoe vaak je het moet posten.

Onderzoek enkele van de tools die u kunnen helpen om uw gedachten in dialoog met de branche te krijgen terwijl u zich voorbereidt op het publiceren van uw eerste artikelen. Het gebruik van hashtags, het taggen van de mensen en bedrijven waarmee je wilt communiceren, het maken van lange berichten met nuttig advies en het delen van korte video’s maken allemaal deel uit van een effectieve LinkedIn-marketingaanpak.

Hashtags

Hoewel de #hashtag is uitgevonden op Twitter, is hij populair geworden op andere sociale mediasites, zoals LinkedIn.

Advertisements REPORT THIS AD

Omdat ze specifieke zinnen categoriseren waarnaar potentiële klanten zouden kunnen zoeken, zijn hashtags nuttig voor inkomende marketeers. Op sociale-mediaplatforms verschijnt een artikel of bericht met een hashtag naast andere berichten die dezelfde hashtag gebruiken.

Het gebruik van hashtags om deel te nemen aan relevante branchegesprekken kan nuttig zijn voor het genereren van leads voor een B2B-technologiebedrijf. Beperk het aantal hashtags dat je voor elk bericht gebruikt echter tot twee of drie. In feite kan het gebruik van meer hashtags gebruikers van streek maken en het aantal weergaven verminderen.

Het is ook belangrijk om de hashtags die je gebruikt te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze je zullen helpen je doelen te bereiken.

Mensen en bedrijven taggen

LinkedIn verhoogde de kans dat bedrijven de aandacht trekken van bepaalde mensen of bedrijven die ze willen betrekken door een tagging-optie te introduceren in de groepsfuncties.

Schrijf gewoon @ en de naam van de persoon of het bedrijf waarop u de aandacht wilt vestigen in een LinkedIn-groepsdiscussie. Wanneer ze een melding krijgen dat ze getagd zijn, zullen ze zeer zeker antwoorden.

Lange berichten met handige tips

Het doel van inbound marketing is om nieuwe klanten binnen te halen. Een B2B IT-bedrijf kan dit bereiken door diepgaande artikelen met praktisch advies te publiceren. De berichten moeten tussen de 800 en 2000 woorden lang zijn voor een maximale impact. Sommige professionals adviseren om twee keer per week te publiceren op LinkedIn.

Advertisements REPORT THIS AD

De kans om erkend te worden als thought leader is het belangrijkste voordeel dat lange berichten bieden op websites zoals LinkedIn. Een thought leader zijn zorgt ervoor dat mensen je kennen in de moordende B2B-technologie-industrie. Potentiële klanten zullen uw bedrijf in overweging nemen wanneer ze op zoek zijn naar technische oplossingen voor hun eigen bedrijf, aangezien ze een vertrouwensrelatie met u ontwikkelen door uw lange berichten.

Korte video’s

Op LinkedIn kunnen bedrijven korte video’s uploaden naar de gedeelten van hun bedrijfsprofielen die zijn gewijd aan hun producten en diensten. Ze zijn gratis te gebruiken en eenvoudig in te stellen door simpelweg een YouTube-video-URL in het daarvoor bestemde veld te plakken.

Het gebruik van korte filmpjes als posts op individuele LinkedIn-pagina’s is ook toegestaan. Medewerkers vragen om een bedrijfsvideo te delen op hun persoonlijke LinkedIn-sites kan de zichtbaarheid van het bedrijf aanzienlijk vergroten.

Gebruik Slideshare

blogartikel met een ingesloten Slideshare-presentatie. Slideshare kan de positie van een bericht ten opzichte van meer conventionele berichten verbeteren vanwege het grote kijkerspubliek en de mogelijkheid om te worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Hoofdstuk drie: Bloggen op LinkedIn

Op LinkedIn moeten ongeveer tien artikelen gelezen worden voordat er één conversie plaatsvindt. Dit vertaalt zich in tien items die interesse en conversatie opwekken. Gelijkgestemde zakenmensen zullen aangetrokken worden tot uw berichten – en tot uw bedrijf – hoe meer ideeën u opwekt met uw materiaal.

Uw eerste LinkedIn-artikel schrijven

Uitstappen is niet zo moeilijk. Log in op LinkedIn en zoek naar de witte ruimte met de tekst ‘Een artikel, foto, video of idee delen’ bovenaan de pagina. Klik op het potloodpictogram. Door hierop te drukken, wordt een schoon schrijfgebied met een minimaal menu – uw blogvenster – onthuld.


Naast opsommingstekens en nummers voor lijsten, een hulpmiddel voor het invoegen van hyperlinks en een hulpmiddel voor aanhalingstekens om eventuele citaten die u gebruikt te laten opvallen, zijn er koptekstinstellingen (normaal tot kop 5) in de menubalk. U vindt ook de standaard vetgedrukte, cursieve en onderstreepte opties voor het wijzigen van de tekst.

Er zijn twee pictogrammen en een plusteken voor het uploaden van een blogomslagafbeelding in de blauwe ruimte onder de werkbalk. Kies iets dat symbool staat voor uw bedrijf en de boodschap die u aan anderen wilt overbrengen, want dit kan onderdeel worden van uw merk.

De blauwe rechthoek staat onder je kop. Typ de tekst van het artikel op het lege witte scherm onder aan het venster. Wanneer u het pictogram “Hier schrijven” selecteert, verschijnt een nieuwe werkbalk met keuzes voor het opnemen van dia’s, uittreksels, video’s en foto’s. Om de werkbalk te sluiten en verder te gaan met het typen van tekst, klikt u op de X links ervan.

U kunt uw meest recente concepten en eerder gepubliceerde artikelen bekijken via het vervolgkeuzemenu Meer, dat zich in de rechterbovenhoek van de pagina bevindt. Vanuit die optie kunt u ook een nieuw artikel maken of naar de help-sectie gaan.

Streef ernaar om vijf tot tien artikelen te publiceren zodra je begint. Als je minstens zoveel berichten hebt, kun je er geloofwaardiger uitzien.

Al met al is het een eenvoudige structuur die gemakkelijk te gebruiken is. Open het venster om te schrijven, wat media toe te voegen en te publiceren.

Inhoud schrijven die een gesprek aanwakkert

Meer dan drie miljoen langwerpige artikelen en 100.000 gloednieuwe stukken worden elke week op LinkedIn gepubliceerd, wat voor veel concurrentie voor bloggers zorgt. Je wilt dat je blog onderscheidend is.

Advertisements REPORT THIS AD

Je kop is echt belangrijk. Dit is de perfecte plek om beknoptheid, nauwkeurigheid en duidelijkheid te combineren.

U moet een beknopte kop schrijven die de interesse van potentiële lezers wekt en hen aanmoedigt om door te klikken naar de tekst, omdat de nieuwsfeed een beperkte hoeveelheid ruimte heeft. Uw kansen op het verkrijgen van lezers en shares verbeteren wanneer u een pittige kop combineert met een opvallende afbeelding.

De frequentie en lengte van berichten zijn ook van belang. Artikelen zouden minstens 300 woorden lang moeten zijn, maar houd er rekening mee dat de meerderheid van de lezers professionals zijn met hectische schema’s die niet de tijd zouden hebben om er veel aan te wijden – tenzij uw inhoud natuurlijk zo goed is. Probeer je artikelen meestal te beperken tot ongeveer 1000 woorden. De beste kans om lezers te bereiken is wanneer er meerdere berichten verspreid over de dag zijn.

Je moet ook rekening houden met de daadwerkelijke inhoud. Uw mening moet serieus worden behandeld door gerichte kopers, experts uit de branche en uw eigen bedrijf. Denk aan de volgende begrippen:

  • Zorg ervoor dat de informatie relevant is voor andere discussies in de branche. Een ander perspectief bieden op iets dat al wordt besproken, kan de perceptie van uw bedrijf verbeteren en uw vermogen aantonen om met nieuwe oplossingen te komen. Misschien vindt u een gespreksonderwerp dat al in uw bedrijf plaatsvindt of een idee dat u eraan kunt toevoegen als u voor inspiratie naar het vak Waar anderen het vandaag over hebben aan de rechterkant van uw startpagina kijkt.

  • Begin een nieuw gesprek. Onderzoek de redenen voor trends in de sector naast hun effecten, of stel belangrijke vragen over de toekomst van de sector. Overweeg om een figuur uit de branche te vragen naar hun mening over een bericht als dit, of misschien een formeel vraag-en-antwoordgesprek te houden.

  • Bespreek een actiestrategie. Actiezinnen toevoegen aan je geschriften is altijd een goed idee, omdat ze geladen zijn met gevoel en impact. Wat is een betere manier om uw merk te vestigen in de hoofden van potentiële klanten? Ze zullen je onthouden als je ze aan het denken kunt zetten wanneer ze de adrenalinestoot voelen die dit soort woorden veroorzaken.

  • Probeer een van de 42 kanalen van LinkedIn te krijgen om een van je berichten te laten zien. U krijgt de kans om de aandacht van de lezer op het merk van uw bedrijf te vestigen als uw bericht wordt gepubliceerd op een platform dat de missie van uw bedrijf ondersteunt en wordt gelezen door sleutelfiguren in uw sector.

  • Schrijf duidelijk. Hoewel het gemakkelijk is om verdwaald te raken in vaktaal, zijn de meest populaire blogs zo geschreven dat zelfs 11-jarigen ze kunnen begrijpen.

Posten buiten artikelen als inhoud

Een goede strategie om gedurende de dag meerdere berichten te maken, is om te profiteren van alle drie de plaatsingsopties. Deel naast artikelen een korte update met een foto of een video waarin je beschrijft waar je aan werkt en waarom dit belangrijk is voor het bedrijf.

Advertisements REPORT THIS AD

Gebruik de teksttool bovenaan het bericht om details of @vermeldingen toe te voegen aan personen met wie je specifiek een gesprek wilt aangaan. In de vervolgkeuzelijst onder aan het venster kun je ook de berichtinstellingen wijzigen om het grootste aantal mensen te bereiken.

Maak een heel kort bericht met vragen, hashtags en links naar een item dat je echt wilt dat mensen lezen door ook de optie een artikel opstellen te gebruiken.

Inhoud kan ook worden opgenomen in opmerkingen, dus vergeet niet om contact te maken met mensen die op uw berichten reageren. Het werkt goed voor het vergroten van het aantal weergaven.

Het leadgeneratieproces omvat het creëren en publiceren van uitstekende inhoud aan het einde. Door uw publiek te betrekken, vergroot u uw kansen om zaken te genereren.

Beste praktijken voor het maken en beheren van een LinkedIn-bedrijfsprofiel, hoofdstuk 4

Een organisatiepagina kan worden toegevoegd zodra u een persoonlijk LinkedIn-profiel heeft.

Maak een bedrijfsprofiel aan.

Begin met het selecteren van het werkpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina. Het ziet er als volgt uit:

Advertisements REPORT THIS AD

U kiest een URL nadat u in de volgende stap uw bedrijfsnaam heeft ingevoerd. Zorg ervoor dat u gemachtigd bent om de pagina aan te maken en klik vervolgens op de knop “Maken” om naar het welkomstscherm te gaan en uw profiel aan te maken.

Optimaliseer uw bedrijfsprofiel

Doe je best om je bedrijfsprofiel te laten opvallen, net zoals je zou doen met je persoonlijke LinkedIn-pagina.

  • Voeg een uitzonderlijke foto toe die uw merk nauwkeurig weergeeft en de boodschap die u naar potentiële leads wilt sturen.

  • Voeg uitleg, referenties en beschrijvingen toe van de goederen en diensten die u aanbiedt op het tabblad ‘Producten en diensten’. Zet ze in volgorde van prioriteit.

  • Vraag LinkedIn-leden om feedback over uw goederen en diensten. Deze beoordelingen worden gepresenteerd als schriftelijke aanbevelingen en kunnen worden gebruikt voor online bedrijven en worden niet alleen gemarkeerd op de LinkedIn-bedrijfspagina.

  • Maak een fantastische samenvatting. Je hebt tussen de 250 en 2500 tekens, inclusief spaties, voor je samenvatting. Concentreer u op het ontwikkelen van vertrouwen bij gelijkgestemden en op gemeenschappelijke belangen binnen uw sector. Zodra het vertrouwen is gevestigd, kunt u samenwerken met anderen om uw gemeenschappelijke doelen te bereiken, zoals het aangaan van zakelijke allianties en het genereren van leads.

  • Noem vijf of zes opmerkelijke bedrijfsprestaties in uw overzicht en voeg vrijwilligerswerk toe om aan te tonen dat uw bedrijf om mensen en gemeenschappen geeft.

  • Publiceer uw eerste blogberichten. Streef in het begin naar vijf tot tien berichten van hoge kwaliteit en voeg deze vervolgens toe.

  • Gebruik Slideshare. Overweeg om Slideshare-dia’s op te nemen om te illustreren waarom de branche uw bedrijf nodig heeft wanneer u uw eerste bedrijfsblogberichten maakt. Slideshare, een van de 200 populairste websites ter wereld, wordt maandelijks 60 miljoen keer bekeken. Bovendien, als het is geoptimaliseerd voor bepaalde zoekwoorden, kan het hoger scoren dan meer traditionele berichten over hetzelfde onderwerp.

  • Deel de bedrijfspagina met het personeel. Vraag hen om lid te worden van de bedrijfspagina als ze persoonlijke LinkedIn-accounts hebben. Op uw bedrijfspagina verschijnen ze dan als werknemers, zodat gebruikers met hen kunnen communiceren. Dit kan het gesprek over uw bedrijf vergroten en uiteindelijk leiden tot leads.

  • Neem ook beheerders op de pagina op, vooral belangrijk personeel. Ze voelen zich meer geïnvesteerd in het succes van het bedrijf en een groter netwerk van menselijke hulpbronnen zal de last van het verspreiden van het woord over het bedrijf delen.

Beheer uw bedrijfsprofiel

Je moet begrijpen welk platform je gebruikt en hoe je je daar moet gedragen om je doelgroep te bereiken. Op LinkedIn zijn de meest succesvolle gesprekken gebaseerd op vertrouwen.

Advertisements REPORT THIS AD

Een manier om vertrouwen op te bouwen tussen uw bedrijf en anderen in de branche is door deel te nemen aan discussies die al plaatsvinden op LinkedIn. Hoewel de Topbijdrager-optie van LinkedIn Groups niet langer beschikbaar is, kunt u nog steeds invloedrijke mensen in uw sector in de gaten houden en contact met hen opnemen wanneer dat mogelijk is.

Volg groepsgesprekken en geef nuttige input. Reageer regelmatig op berichten van leden van de groep die beschouwd lijken te worden. Plaats alsjeblieft niet alleen artikelen van je bedrijfsblog. Deel informatie van externe bronnen die een discussie op gang kunnen brengen en presenteer uw bedrijf als attent, deskundig en behulpzaam.

Doe mee aan het influencer programma op LinkedIn. Schrijf artikelen die LinkedIn zal publiceren en promoten, maar doe meteen mee. Begin met het achterlaten van reacties op de LinkedIn-berichten van invloedrijke mensen in uw sector en communiceer met de andere reageerders.

Het meeste halen uit LinkedIn-groepen in hoofdstuk vijf

Een van de nuttigste bronnen voor een B2B IT-bedrijf is LinkedIn Groups, vooral als het gaat om het genereren van leads via inbound marketing.

Omdat individuen in groepen met elkaar praten, komt deze technologie ten goede aan B2B-tech executives. Ze praten over ideeën. Het is een doorlopend online netwerkevenement waarmee bedrijven trends in de gaten kunnen houden en deelnemen aan belangrijke gesprekken.

Advertisements REPORT THIS AD

Om uw bedrijf te laten groeien, moet u contact maken met uw kopers. LinkedIn-groepen zijn uitstekende locaties om te netwerken, zakelijke problemen en mogelijke oplossingen te ontwikkelen en een verbinding tot stand te brengen die tot leads kan leiden.

Een bedrijf moet actief deelnemen aan LinkedIn-groepen om een succesvol LinkedIn-marketingplan te hebben. Kiezen uit de meer dan 1,5 miljoen groepen op LinkedIn kan moeilijk zijn.

De juiste groepen vinden

Het selecteren van de doelgroep van uw product of dienst zou uw eerste stap moeten zijn. Het soort vragen dat een koper kan hebben, moet specifiek worden aangepakt in een sterke inbound marketingstrategie. Als dat plan eenmaal is opgesteld, wordt het eenvoudiger om geschikte organisaties te vinden waar uw bedrijf zich bij zou moeten aansluiten.

Elk profiel kan lid worden van maximaal 50 groepen.

“We moeten het kopersprofiel kennen. We moeten ons bewust zijn van ons publiek. Bovendien moeten we ons bewust zijn van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd, omdat we voor die problemen oplossingen kunnen bieden. van Matt Traylor van innovatieve marketingbronnen

Gebruik een trefwoordzoekmachine om snel groepen te vinden die overeenkomen met uw kopersprofiel. Kijk verder als je een groep vindt die veelbelovend lijkt. Bekijk de statistieken van de groep om te zien hoeveel individuen erbij betrokken zijn. Hoeveel discussies zijn er op dit moment gaande? Kijk ook naar de demografie: als de groep is gevuld met verkopers in plaats van professionals uit de branche, krijgt u mogelijk veel verkoopspam in plaats van goede nichespecifieke gesprekken om mensen naar uw bedrijf te trekken.

Advertisements REPORT THIS AD

Ook het bestuderen van de groepsreglementen is cruciaal. Vermijd het plaatsen van links in discussies als de groep dit verbiedt; u loopt het risico een spammer te worden genoemd. Een uitzondering is het af en toe verwijzen naar een blogartikel dat uitgebreid ingaat op een vraag die tijdens de discussie werd gesteld.

De beste groepen voor gesprekken zijn groepen die geen links hebben. Vertegenwoordigers van het bedrijf hoeven zich geen zorgen te maken dat ze niet terug kunnen linken naar een blogpost of website, omdat degenen die van het gesprek genieten, met u in contact willen komen en meer te weten willen komen. Wanneer ze dat doen, zullen verdere links en de bedrijfspagina voor hen zichtbaar zijn, wat meer conversatie kan aanmoedigen en leads kan opleveren.

Het selecteren van uw ideale klant is de laatste strategie om organisaties te vinden die voor u interessant kunnen zijn. Zodra u het LinkedIn-profiel van uw ideale klant hebt gevonden, kunt u er nuttige demografische informatie over vinden en naar beneden scrollen om de deelname van de persoon aan verschillende groepen te zien. De kans is groot dat je ook tijd in sommige van die groepen wilt doorbrengen.

Tips voor het maken van solide LinkedIn-campagnes

  • Schrijf kwaliteitsinhoud – een sterke blogpost die belangrijk is voor uw sector – en maak een attn-kop in de vorm van een vraag die tot discussie kan leiden. Rond dit blogartikel wordt een campagne georganiseerd.

  • Maak verschillende berichten die bij het blogartikel passen. Schrijf er genoeg van om een paar maanden mee te gaan en verspreid ze vervolgens over verschillende sociale mediaplatforms en tijd. Sommigen van hen zouden geautomatiseerde persoonlijke berichten moeten zijn die u verzendt.

  • Gebruik een automatiseringsprogramma zoals Octopost om te plannen wanneer en naar wie de niet-persoonlijke berichten worden verzonden. Houd er rekening mee dat u berichten naar communities die links verbieden, niet automatiseert.

  • Een individu zal anders reageren op een nieuw bericht of een bericht plaatsen dan een groep, daarom zou er een ander bericht moeten zijn voor profielen en groepen.

  • Verstuur slechts één bericht tegelijk om te voorkomen dat hetzelfde bericht aan meerdere groepen tegelijk wordt bezorgd.

  • Gebruik alle berichten in de loop van de campagne.

  • Gebruik de sociale inbox van uw automatiseringsoplossing, zoals die van Octopost, om de gesprekken die uw berichten op gang brengen bij te houden en eraan deel te nemen. Hoe meer je met elkaar communiceert, hoe groter de kans dat je connecties smeedt en toekomstige klanten aantrekt.

Houd veranderingen in de gaten

Uw marketingstrategie voor sociale media kan af en toe worden verstoord door veranderingen in de manier waarop een sociaal platform zoals LinkedIn functioneert. Om spam te verminderen en de effectiviteit van het gebruik van groepen te verbeteren, heeft LinkedIn veel van zijn groepsfuncties aangepast. Bekijk de patronen in groepsdiscussies en uw LinkedIn-analyses als er iets verandert om te zien hoe uw bedrijf wordt beïnvloed.

Advertisements REPORT THIS AD

Soms loont het voor een B2B-techbedrijf om een nieuwe groep op te richten. Bijvoorbeeld als een levendige discussiegroep in spam verandert. Mogelijk kunt u een nieuwe groep inzetten om uw bedrijf als marktleider te positioneren.

Het ideale LinkedIn-lidmaatschapsniveau voor B2B-techbedrijven wordt besproken in hoofdstuk 6.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar voor LinkedIn. Het kan wat nadenken vergen om degene te vinden die het beste past bij de vereisten van uw bedrijf en uw budget.

Iedereen die zich aanmeldt voor LinkedIn krijgt toegang tot het gratis pakket, het eerste niveau. Hoewel het handig kan zijn om contact te onderhouden met een netwerk van collega’s en zakenrelaties, is dit een zeer eenvoudige bundel en biedt het niet veel mogelijkheden die een bedrijf nodig zou hebben.

Je moet upgraden naar een premium pakket om dat te krijgen. Meer functies om te beoordelen en te contrasteren als resultaat.

Een B2B-organisatie die geïnteresseerd is in het produceren van zakelijke leads zal het meest profiteren van een Premium Business-account of een Sales Navigator-account, hoewel er premium carrièrepakketten worden aangeboden voor werkzoekenden.

Hoewel ze vaak jaarlijks worden gefactureerd, zijn deze respectievelijk $ 59,99 per maand en $ 79,99 per maand.


Beide abonnementen hebben een geavanceerde zoekfunctie die kan worden gebruikt om specifieke leads te vinden. Beide bieden ook verbeterde InMail-opties en onbeperkt zoeken in uw uitgebreide netwerk. Dit maakt het contacteren van potentiële leads eenvoudiger.

Het Premium Business-pakket is goed om een bedrijf op te laten vallen, markttrends te volgen en leads te genereren voor een kleiner bedrijf dat probeert uit te breiden. Omdat het leadlijsten en leadaanbevelingen biedt, is het Sales Navigator-pakket effectiever als het gaat om het genereren van leads.

De Sales Navigator-pakketten hebben onder andere professionele, team- en ondernemingsniveaus. Een bedrijf kan leads integreren met een CRM en tot 5.000 leads opslaan op teamniveau.

Een basisadvies is om de tijd te nemen om een beslissing te nemen om te upgraden naar LinkedIn Business of LinkedIn Sales Navigator/Sales Navigator Team. Vertragen is een uitstekende suggestie, zorg ervoor dat je alle tools in het plan dat je hebt al gebruikt en plan een strategie voor hoe je verdere functies zult gebruiken als je een upgrade uitvoert.

Koop in principe alleen wat je nodig hebt. Als je klaar bent voor meer kracht, kun je opnieuw upgraden.

Hoofdstuk 7: LinkedIn-advertenties

Een B2B-techbedrijf kan alleen zo ver gaan met organische bedrijfsupdates. Betaalde advertenties kunnen soms worden gebruikt als onderdeel van een LinkedIn-marketingstrategie om het verkeer en het potentieel voor het genereren van leads te vergroten. Dit houdt in dat uw bedrijf het publiek kan kiezen in plaats van het publiek dat uw bedrijf kiest.

Advertisements REPORT THIS AD

Zorg ervoor dat uw bedrijfsprofielpagina is geoptimaliseerd voordat u een betaalde advertentiecampagne start. Voeg showcasepagina’s toe voor de goederen en diensten die u het meest wilt uitlichten, en u bent voorbereid om te profiteren van nieuwe websitebezoekers. Bepaal daarna welke van de volgende betaalde services u wilt gebruiken.

Hulpmiddelen

Gesponsorde inhoud

Een advertentieboost voor meer zichtbaarheid is gesponsorde inhoud. Het begint als natuurlijke berichten op uw bedrijfspagina die in de nieuwsfeed van uw volgers verschijnen.

De beste berichten kunnen worden betaald om gesponsorde inhoud te worden wanneer u besluit dat het tijd is om uw publiek uit te breiden buiten degenen die uw berichten doorgaans zien. Selecteer artikelen die al populair zijn bij uw organische volgers en verfijn vervolgens uw opties. Gesponsorde inhoud moet een call-to-action of een gated element bevatten, zoals een webinar waarvoor nieuwe lezers zich kunnen aanmelden, om leads te genereren. Streef altijd naar een zo breed mogelijk publiek.

Uw pagina’s worden verspreid op de feed of andere pagina’s van de LinkedIn-mensen die u target wanneer u klaar bent om te beginnen. Het materiaal verschijnt als bedrijfsupdates op uw bedrijfsprofiel of showcasepagina’s wanneer ze terugklikken naar uw website.

Directe gesponsorde inhoud

Een variant van gesponsorde inhoud is direct gesponsorde inhoud.

Advertisements REPORT THIS AD

Met direct gesponsorde inhoud worden berichten niet op de bedrijfspagina gepubliceerd om deel uit te maken van een campagne en kunnen bedrijven de inhoud personaliseren of aanpassen. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven de informatie die ze gebruiken testen en evalueren totdat ze tevreden zijn met de resultaten. Alleen de door het bedrijf gekozen doelgroep krijgt de tests; geen volgers.

De adverteerder maakt advertenties met zowel gesponsorde inhoud als direct gesponsorde inhoud in het campagnebeheer van LinkedIn.

Advertentietekst

Het selfservice Pay-Per-Click advertentieschema op LinkedIn bestaat uit tekstadvertenties. Bedrijven kunnen selecteren op welke doelgroepen ze zich willen richten, net als bij de andere advertentiealternatieven. Het bedrijf bepaalt zijn budget, produceert al zijn eigen advertenties en geeft alleen geld uit aan advertenties die klikken of vertoningen opleveren.

Gesponsorde InMail

Een specifieke e-mailmarketingcampagne voor LinkedIn heet Sponsored InMail. Bedrijven die gesponsorde InMail gebruiken, kunnen gepersonaliseerde berichten zonder limiet op het aantal tekens, zoals uitnodigingen voor webinars of andere evenementen, naar specifieke doelgroepen sturen. Het opzetten en starten van campagnes zijn snelle processen. Bedrijven stellen hun eigen bestedingslimieten vast, net als bij andere LinkedIn-advertentieservices.

Retargeting op LinkedIn en andere tools om doelgroepen op elkaar af te stemmen

Een handige tool genaamd LinkedIn Retargeting stelt bedrijven in staat om mensen die hun website hebben bezocht en lid zijn van LinkedIn opnieuw te targeten. Dit gebeurt door de LinkedIn Insight Tag aan hun website toe te voegen, die websitebezoekers vervolgens in contact brengt met LinkedIn-gebruikers.


Zodra u over die informatie beschikt, kunt u de advertentiefuncties van LinkedIn gebruiken om op maat gemaakte of gerichte communicatie te leveren.

Verder biedt LinkedIn contacttargeting, die LinkedIn-gebruikers koppelt aan uw contactenlijst, en accounttargeting, die LinkedIn-leden koppelt aan personen met wie uw bedrijf momenteel accounts heeft.

Campagnes voor LinkedIn-marketing: overeenkomsten en verschillen

De campagnemanager op LinkedIn wordt gebruikt om elke campagne die daar begint te beheren. De manager van de campagne geeft het een naam, stelt een budget en een doelmarkt op en lanceert het vervolgens.

Men heeft een betaalkaart en een LinkedIn-account nodig om de campagnemanager te gebruiken.

De belangrijkste verschillen tussen de advertentieprogramma’s zijn hoe de advertentie-inhoud wordt geleverd en het marketingdoel. Hier is een korte samenvatting:

De target/retargeting-technologieën verschillen ook van de advertenties. De target/retarget tools vergelijken alleen datasets om de targeting van LinkedIn-campagnes te verbeteren.

LinkedIn staat het weergeven van display-advertenties toe, maar deze moeten worden ingesteld via een externe advertentieprovider.

Hoofdstuk 8: De verkoop en marketing van LinkedIn op elkaar afstemmen

Sales en marketing laten samenwerken kan moeilijker zijn dan het klinkt in elke organisatie.

Waarom marketing en verkoop op elkaar afstemmen

Verkoopafdelingen zijn ontworpen om die leads om te zetten in klanten, terwijl marketing wordt gedaan met de bedoeling om leads te genereren. Het vinden van nieuwe klanten kan sneller worden gedaan als de twee meer als een team gaan opereren in plaats van als afzonderlijke bedrijfsentiteiten.


Een manier om dit te doen, is door te kijken waar beide teams in de verkooptrechter terechtkomen. Waar hun doelstellingen en actieplannen op één lijn liggen, kunnen ze samenwerken om deals te vinden en te sluiten.

Verkoopteams kunnen marketingteams informeren over het type inhoud dat moet worden gemaakt, bijvoorbeeld wanneer meer klanten online onderzoek doen voordat ze een aankoop doen. De verkoopteams kunnen de inhoud gebruiken om deals te sluiten door potentiële klanten ernaartoe te leiden.

Verkoop en marketing kunnen worden gekoppeld door gebruik te maken van LinkedIn-functies.

Sommige functies van LinkedIn kunnen worden gebruikt door een B2B-technologiebedrijf om zijn verkoop- en marketingteams te verenigen.

B2B-verkoopteams moeten zich bewust zijn van het soort omstandigheden waarmee ze te maken kunnen krijgen wanneer ze proberen een verkoop te sluiten om effectief te zijn. Daarom moeten ze zich bewust zijn van de identiteit van de doelondernemingen en de uitdagingen waarmee ze in de toekomst te maken kunnen krijgen. Een slimme plek om te beginnen is door relevante prospects te vinden met behulp van de filters in de zoekfunctie van LinkedIn. Zodra de verkopers relevante prospects hebben geïdentificeerd, kunnen ze de demografische gegevens, analyses en geposte inhoud en opmerkingen van prospects bekijken om te bepalen wat de behoeften van de prospect zijn en hoe het bedrijf aan die behoeften kan voldoen.


Hier wordt de basis gelegd voor het produceren van content die leads zal aantrekken en converteren. Marketing kan krachtige verbindingsberichten en vervolgcommunicatie genereren voor elke prospect met behulp van de gegevens die verkopers verzamelen.

Inbound marketingmateriaal kan worden gecreëerd door marketing om meer prospects naar de LinkedIn-bedrijfsprofielpagina en -website te trekken als verkopers een trend in de branche identificeren wanneer ze op deze manier naar prospects zoeken.

Hoewel het gebruik van de premium LinkedIn Sales Navigator een alternatief kan zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar meer significante groei, is het gebruik van de filters in de zoekfunctie van LinkedIn gratis. Lijsten met doelaccounts en leads kunnen worden opgeslagen en het biedt geavanceerde zoekopties. Aanvullende verkoopanalyses en de capaciteit om uw hele netwerk te gebruiken, zijn ook beschikbaar.

In hoofdstuk zeven worden de prijzen voor verkooppakketten en vergelijkingen met andere LinkedIn-pakketten in meer detail besproken.

Inzicht in LinkedIn Analytics in hoofdstuk 9

Het is belangrijk om bij te houden wat werkt en wat niet terwijl je je LinkedIn-marketingplan aanpast. Daarvoor moet je rekening houden met statistieken en volgers, shares, clicks en impressies bijhouden.

Waarom Analytics gebruiken

Het begrijpen van uw doelgroep is het belangrijkste voordeel van het in de gaten houden van trends en statistieken. Zal een verandering in hun kijkgedrag van invloed zijn op hun neiging om een aankoop bij uw bedrijf te doen? Als de interactie op een bepaald platform afneemt, moet u mogelijk de promotiestrategie van uw bedrijf wijzigen. Misschien kan er meer zorgvuldig gekozen materiaal worden verstrekt, of misschien uw bedrijf


Het geheim van het beheren van uw LinkedIn-marketingplan is om LinkedIn volledig te begrijpen en te leren hoe u het kunt gebruiken om gunstig in contact te komen met andere gebruikers. Om sociale media te begrijpen, moet u deze goed in de gaten houden, goed reageren op veranderingen door indien nodig van methode te veranderen en over het algemeen professioneel te handelen wanneer u deze online gebruikt.

Analytics-monitoring voor een LinkedIn-bedrijfspagina

Updates, volgers en bezoekers worden allemaal opgenomen in de analyses voor bedrijfspagina’s en voor elk worden verschillende gegevens verzameld.

Updates

Een tabel met statistieken voor updates vermeldt de openingszinnen van het bericht, de datum waarop het is gepubliceerd en of het een gesponsorde campagne was of niet. Mogelijk ziet u het aantal klikken, vertoningen, engagementen en volgers dat u heeft verkregen als gevolg van deze update, evenals of deze aan het hele publiek of aan een specifiek publiek is geleverd.

Het totale aantal verkregen interacties, klikken en volgers, gedeeld door het aantal vertoningen, wordt weergegeven als een betrokkenheidspercentage. In een grafiek met het aantal dagelijkse klikken voor zowel gesponsorde als onbetaalde inspanningen, wordt het bereik weergegeven.

Volgers

Je kunt zien hoeveel volgers je organisch hebt gekregen en hoeveel er via gesponsorde inhoud of bedrijfsvolgadvertenties zijn gekomen, naast het totale aantal mensen dat je bedrijfspagina volgt. De demografische gegevens van uw volgers, zoals hun leeftijd, branche, functie, bedrijfsgrootte en meer, zijn ook beschikbaar. Mogelijk ziet u Volgertrends om te zien hoe uw aantal volgers in de loop van de tijd is geëvolueerd en de tool Hoe ik vergelijk toont uw aantal volgers in verhouding tot andere bedrijven.

Bezoekers

Het aantal dagelijkse klikken voor uw bedrijfswebsite naar de carrièrepagina’s, unieke bezoekersklikken (ook weergegeven in grafiekvorm) en demografische informatie over bezoekers worden allemaal geregistreerd met behulp van een grafiek.

Conclusie: de redenen waarom B2B IT-bedrijven een LinkedIn-strategie nodig hebben

“LinkedIn-leads zijn van een hoger kaliber dan alle andere bronnen die we gebruiken”, aldus het bedrijf.

—Max Traylor, innovatieve marketingbronnen

De leadcreatie die plaatsvindt in LinkedIn-groepen is een van de belangrijkste redenen om LinkedIn te gebruiken als marketingstrategie voor B2B-technologiebedrijven. Het komt allemaal neer op de gesprekken die je voert en de connecties die je maakt met andere professionals in je vakgebied.

Door doordachte inhoud te bieden en deze te promoten in LinkedIn-profielen en -groepen in een succesvolle campagne, kunt u een thought leader worden. In groepsdiscussies is de kans groter dat mensen u en uw bedrijf onthouden als ze op zoek zijn naar antwoorden. Als ze vragen hebben, zoeken ze je op.

Mocht uw probleem onopgelost blijven, stel uw vraag dan in onze Linkedin Bellen. we zullen ervoor zorgen dat we je op elke mogelijke manier helpen,

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Hoe de Instagram-foutcode 1900 te verhelpen

Instagram is een populaire sociale media-applicatie die miljoenen mensen over de hele wereld verbindt. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om foto's en video's te delen, verhalen te plaatsen en in co

Hoe Gmail-fout 4211 te verhelpen

Gmail is een van de meest gebruikte e-mailplatforms ter wereld, geliefd om zijn betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijke interface. Maar net als bij elk ander technologisch platform kunnen er soms fout

bottom of page