top of page
  • Writer's picturesmith john

Hoe installeer ik Topo-kaarten in Garmin update-apparaat?

Topo-kaarten in Garmin update-apparaat

Mogelijk bevindt u zich in een scenario waarin u meer kaarten aan uw Garmin-apparaat moest toevoegen. Dus in dit artikel zullen we u door het proces leiden van het gebruik van kaartbronnen om Topo-kaarten toe te voegen aan uw Garmin-apparaat.

Garmin-artikelen zijn over de hele wereld bekend. Deze producten zijn in populariteit gegroeid als gevolg van hun functies en de uitstekende diensten die ze aan hun klanten hebben geleverd. Garmin GPS is een wereldwijd bekend Amerikaans multinationaal bedrijf (voorheen bekend als ProNav) dat gespecialiseerd is in GPS-technologie voor navigatie, luchtvaart, sportactiviteiten en auto's.

Garmin heeft in april 2008 een softwarepakket voor GPS-navigatie uitgebracht. Deze software is ontworpen voor op Microsoft Windows gebaseerde laptops, pc's en andere machines. Garmin heeft ook mobiele apps voor Android, iPhone en Windows Phone.


Hoe werkt de Garmin:

Het Global Positioning System (GPS) is een radionavigatiesysteem op basis van satellieten. Het biedt geolocatie, of een schatting van de werkelijke geografische locatie van een object, evenals tijdige informatie aan een GPS-ontvanger overal op de planeet met een ononderbroken lijn van drie tot vier GPS-locaties.

Aanvankelijk werd GPS door de Amerikaanse regering voor militaire doeleinden gebruikt om haar burgers te beschermen tegen rampen, maar het werd uiteindelijk door burgers over de hele wereld overgenomen.


Wat is topografie?

Topografie houdt zich bezig met de vorm en het karakter van het aardoppervlak. De eerste artefacten die deze waarnemingen vastlegden, waren de kaarten.


Wat zijn Topo-kaarten?

Topokaarten zijn kaarten met veel informatie en een kwantitatieve weergave van reliëfs door punten van gelijke hoogte aan elkaar te koppelen. Volgens de standaarddefinitie moet een topografische kaart zowel natuurlijke als door de mens gemaakte kenmerken weergeven.

Een Topografisch onderzoek is gebaseerd op verschillende specificaties:

• Bereik van gebruikte cartografische symbolen.

• Een standaard geodetisch raamwerk om een goed gedefinieerde kaartprojectie te geven.

• Een gecoördineerd systeem.

• Ellipsoïde en geodetische datum.

Voor officiële topografische kaarten wordt een landelijk rasterreferentiesysteem gebruikt.

Bodemreliëf, zoals landformaties en terrein, afwateringen, zoals meren en rivieren, bosbedekking, administratieve gebieden, bevolkte gebieden, transportroutes en voorzieningen, zoals wegen en spoorwegen, en andere door de mens gemaakte kenmerken zijn allemaal zeer gedetailleerd weergegeven op deze kaarten.


Kaart bronnen:

U kunt kaartbronnen gebruiken wanneer u werkt met een handheld buitenshuis die via een seriële poort op een computer is aangesloten. Als basiskamp kun je gebruik maken van moderne handhelds met een USB-aansluiting.

Opmerking: Kaartbronnen kunnen gratis worden gedownload vanaf de pagina met kaartbronnen van de Garmin-website. Deze applicatie is alleen beschikbaar voor Windows.

Map Source kan niet op uw computer worden geïnstalleerd, tenzij u al een eerdere versie van kaarten hebt geïnstalleerd.


Stappen om Topo-kaarten op uw Garmin-apparaat te installeren:

1. Sluit uw Garmin-gadget aan op de pc via een USB-kabel voor gegevensoverdracht.

2. De kaartbron wordt gestart.

3. Ga naar het menu Extra.

4. Ga naar de kaartoptie in het menu Extra.

5. Selecteer de kaartregio's, wat u ook wilt installeren.

6. Ga nu naar het menu Overzetten.

7. Spring naar de optie om het naar het apparaat te verzenden in het menu Overdracht.


Begeleiding en hulp lijnondersteuning:

Als je nog steeds problemen hebt, bel ons dan op Garmin bellen of live chat met een van onze experts voor onmiddellijke hulp. U kunt ons ook een e-mail sturen, wij antwoorden binnen 24 uur.

Recent Posts

See All
bottom of page