top of page
  • Writer's picturesmith john

Hoe Apple Maps Street View en andere nieuwe functies te gebruiken

Een meer gedetailleerde Apple-kaarten

Wanneer u de bijgewerkte Apple Maps voor het eerst opent, zult u zich realiseren hoeveel gedetailleerder het is. Individuele gebouwen, luchthavens en oriëntatiepunten hebben nu 3D-weergaven. Vanuit vogelperspectief worden ook waterlichamen en parken gemarkeerd in blauw en groen. Veeg eenvoudig met twee vingers omhoog om de kaart in 3D te bekijken.



Omdat Apple niet langer afhankelijk is van gegevens van externe bedrijven zoals OpenStreetMap en TomTom, konden ze extra details toevoegen aan hun Kaarten-app. In plaats daarvan heeft Apple jarenlang zijn eigen gegevens verzameld om te kunnen concurreren met Google Maps.


Craig Federighi, senior VP Software Engineering van Apple, beweerde op de Worldwide Developers Conference 2019 dat Apple "honderden vliegtuigen en auto's" had uitgerust met verbeterde camera's en ze "meer dan 4 miljoen mijl" had gereden om gegevens over land en in de lucht te verzamelen.


Apple Kaarten Streetview

Gebruikers kunnen nu een perspectief op straatniveau krijgen op tal van belangrijke locaties, waaronder New York City, de San Francisco Bay Area, Los Angeles, Las Vegas, Houston en Oahu, nu Apple zijn eigen gegevens heeft. Volgens Apple zal deze mogelijkheid binnenkort in meer steden in de Verenigde Staten en Europa worden aangeboden.



Je kunt een 360-graden uitzicht vanaf de straat zien met de nieuwe Look around-functie, door straten heen en weer navigeren door te dubbeltikken op je scherm en in- en uitzoomen door je vingers samen te knijpen of uit elkaar te spreiden.


In Apple Maps zul je ook straatnamen zien zweven over kruispunten, evenals pictogrammen die over geselecteerde gebouwen zweven. U kunt op een van de kleurrijke pictogrammen tikken om meer te weten te komen over dat specifieke bedrijf of die attractie.


Open gewoon Apple Maps en tik op het verrekijkersymbool in de rechterbovenhoek van uw scherm om toegang te krijgen tot deze functie. Hierdoor verschijnt Google Street View in de bovenste helft van uw scherm. Tik vervolgens in de linkerbovenhoek op het pictogram met twee pijlen die van elkaar af wijzen om een weergave op volledig scherm te zien.



Navigatie met één tik

Als je het beu bent om elke keer dat je naar huis rijdt je adres in Maps te moeten typen, dan is de nieuwe navigatietool met één tik iets voor jou. Door op een enkele knop te drukken, kunt u instructies krijgen voor de gebieden waar u elke dag naartoe gaat. U kunt voor elke locatie een van deze knoppen maken en op basis van het soort locatie hebben ze allemaal een apart pictogram.


Start gewoon de Maps-app en veeg omhoog om deze functie te activeren. Voer vervolgens in de zoekbalk een naam of een adres in. Ten slotte kunt u, afhankelijk van het label dat u kiest, de locatie hernoemen, waardoor het symbool kan veranderen.



Apple Maps-collecties

U kunt uw favoriete bestemmingen ook als bladwijzer in één verzameling plaatsen met behulp van de Kaarten-app. U kunt lijsten met uw favoriete eetgelegenheden en coffeeshops maken en delen met uw vrienden. Deze tool is ideaal als je een verlanglijstje hebt van plaatsen om te bezoeken of je volgende vakantie plant.


Start gewoon de Kaarten-app en schuif omhoog vanaf de onderkant van het scherm om een verzameling te maken. Tik daarna op Nieuwe collectie en geef je collectie een naam. Klik daarna op de optie Een plaats toevoegen en zoek naar een adres in de zoekbalk. U kunt ook een locatie kiezen uit uw lijst met recente locaties. Druk ten slotte in de rechterbovenhoek op Gereed.


Op al deze manieren kunt u Apple Maps Street View en andere nieuwe functies gebruiken. als er daarna een ander probleem is, neem dan contact op met Apple bellen.



bottom of page