top of page
  • Writer's picturesmith john

Foutcode 0x10 repareren voor de Epson-printer

De beste manier om de 0x10-foutcode op Epson op te lossen, wordt hier gedefinieerd. Doorloop die stappen en bevrijd jezelf van alle worstelingen. Neem contact op met de klantenservice van Epson als u hulp nodig heeft.


Tijdens het gebruik van hun nieuwste Epson-printer, nogal wat gebruikers hebben foutcode 0x10 over de Epson-printer teruggeroepen. Sommige operators ondervinden nog steeds deze foutcode bij gebruik met hun oude Epson-printer.Deze foutcode kan verschillende redenen hebben. Gewoonlijk geeft de Epson-scannerfout 0x10 aan dat de printerscanner beschadigd raakt. Deze fout kan optreden als gevolg van stroompieken of slijtage als gevolg van continu gebruik in vergelijking met de oudere printer.


Enkele van de correcties om die fout te verhelpen, worden hieronder vermeld. Maar kijk eerst eens naar de belangrijkste oorzaken van deze fout, zodat u in de toekomst beschermd kunt worden tegen deze blunder. Contact Epson klantenservice om de beste oplossing te vinden voor het geval u hulp nodig heeft. U kunt op elk moment om hulp vragen.


Oorsprong van de Epson-foutcode 0x10


Hier zijn alle redenen achter de foutcode. Kijk kort naar de belangrijkste oorzaken.

1. Sommige elementen in de printer kunnen klem komen te zitten en daarom deze fout veroorzaken.

2. Als resultaat wordt het scanmechanisme geblokkeerd.

3. Het blokkeren van de montage van de scankop of het falen van de printplaat kan ook tot deze foutcode leiden.

4. In sommige gevallen kan de echte oorzaak van de Epson-printerfoutcode 0x10 een kern- of hardwarefout zijn.

5. Door een defecte scanner kan het scannen mislukken, waardoor er een foutcode verschijnt.

6. Niet-overeenkomende of beschadigde printerstuurprogramma's zijn andere redenen voor het probleem.


Aangezien u een hint heeft achter mogelijke bronnen van deze fout, kunt u nu doorgaan met de respectieve oplossingen.


Wat zijn de verschillende manieren om deze fout onder de knie te krijgen?


Hier is de juiste oplossing voor dit probleem. Doe deze maatregelen met voorzichtigheid.


1. Fysieke inspectie van uw printer

Het eerste dat u moet doen, is het scannerdeksel verwijderen en zoeken naar een soort papier, stof of andere deeltjes. Als je een ongewenst stukje hebt, pak ze dan voorzichtig op. Anders kan het een ongeneeslijk effect op de scanner van uw printer. Start daarna uw printer opnieuw op en u moet uw printer resetten als u deze foutcode blijft vinden.


2. Reset uw printer

Koppel uw Epson-printer los van de elektriciteitsbron en wacht even. Druk de aan / uit-knop van de printer in en wacht een minuut. Koppel daarna uw printer weer aan de stroombron. Herstart het dan en probeer een tekst te scannen. Als uw printer het door u gewenste werk naar behoren uitvoert, betekent dit dat u deze fout heeft verholpen, zo niet, dan moet u voor de volgende stap gaan.


3. Wijzig het printerstuurprogramma

Als deze fout optreedt vanwege een defecte of defecte printerengine, moet u de motor zo snel mogelijk aanpassen.

1. Ten tweede, klik op zowel uw machine als uw printer om de engine bij te werken. 2. Laat de stuurprogramma-app rechtstreeks vanaf uw apparaat downloaden. 3. Zoek uw Windows-instellingen voor installatie en selecteer vervolgens de optie 'Systeeminstallatie-instellingen wijzigen'. 4. Tik op de knop 'Ja' en druk op de knop 'Wijzigingen opslaan'. 5. Koppel uw printer aan uw computer en laat Windows zoeken naar een compatibel stuurprogramma. 6. Als Windows een dergelijk stuurprogramma detecteert, wordt het rechtstreeks op de pc gedownload en geïnstalleerd.


4. Interne of hardwarefout

Er zijn verschillende online bronnen beschikbaar om interne of hardwareproblemen op te lossen. U kunt ze snel downloaden en gebruiken hen om Epson-foutcode 0x10 te repareren.


Krijg 24 uur per dag professionele ondersteuning aan uw bureau

Als de bovenstaande oplossing uw printerklachten niet oplost. U kunt dan contact opnemen met Epson bellen number Experts zal u een e-mail sturen en uw vraag zo spoedig mogelijk proberen op te lossen.

4 views0 comments
bottom of page