top of page
  • Writer's picturesmith john

9 oplossingen om Netflix-foutcode UI3012 op te lossen

Krijg je vaak de Netflix-foutcode ui3012 als je films of series kijkt op je apparaat? Als u denkt dat het opnieuw laden van de website de Netflix-toepassingsfout zou oplossen, reken er dan niet op. Je hebt fixes nodig om foutloze Netflix-streaming te garanderen. We kennen minstens negen oplossingen die je snel uit deze puinhoop kunnen halen. Lees onze uitgebreide blog voor meer informatie over deze oplossingen, wat deze Netflix-probleemcode eigenlijk betekent en wat de meest waarschijnlijke redenen van deze Netflix-foutcode zijn.


Wat is foutcode UI3012 op Netflix?

Netflix-fout ui3012 is een code die op je apparaat verschijnt terwijl je een video op Netflix bekijkt. Berichten als "Er is een onverwachte fout opgetreden" of "Oeps... er is iets misgegaan" vergezellen deze foutcode. Deze Netflix-foutcode geeft een verbindingsprobleem aan dat niet verdwijnt, tenzij je het tot aan de bron oplost. Laten we naar het volgende gedeelte van dit artikel gaan om meer te weten te komen over de oorzaken van dit Netflix-toepassingsprobleem en hoe u dit kunt oplossen.


Wat veroorzaakt de UI3012 Netflix-foutcode?

Volgens ons onderzoek en onze expertise kan de ui3012-foutcode op de Netflix-applicatie worden veroorzaakt door een van de volgende zes factoren.


1. Internet werkt niet:

Deze foutcode verschijnt op Netflix in een aantal gevallen wanneer internetdiensten niet beschikbaar zijn. Als dat voor jou het geval is, moet je je internetdiensten weer aan de praat krijgen om het Netflix-probleem op je streamingapparaat op te lossen.


2. Slecht wifi-signaal:

Slechte wifi-verbindingssterkte is de op één na meest voorkomende reden van dit Netflix-probleem. Om Netflix te gebruiken, heb je een wifi-signaal nodig dat sterk genoeg is. Met het zwakke wifi-signaal kun je geen geweldige Netflix-ervaring verwachten.


3. Slecht netwerk:

Een slecht netwerk leidt tot trage netwerkprestaties, wat kan leiden tot verschillende verbindingsproblemen, zoals de ui3012-fout op uw Netflix-streamingapparaat. U kunt deze verbindingsproblemen en problemen vermijden als u een goed netwerk heeft.


4. Interferentie van browserextensies:

Browserextensies kunnen soms pauzes veroorzaken bij programma's zoals Netflix, of je nu Firefox, Edge, Google Chrome of Opera gebruikt. Als u deze extensies uitschakelt, wordt alle interferentie verwijderd, zodat u Netflix-video's kunt bekijken zonder de code ui3012.


5. Beperkte streamingdiensten door ISP:

Wanneer je internetprovider je slechts in staat stelt om een beperkt aantal streamingdiensten te gebruiken, kun je mogelijk geen foutloze Netflix-ervaring hebben. Dit kan de reden zijn waarom je deze Netflix-foutcode ziet.


6. Wijziging in standaard verbindingsinstellingen:

Heeft u onlangs wijzigingen aangebracht in de standaard verbindingsinstellingen? Als je ja hebt geantwoord, kan dit de meest waarschijnlijke bron van het Netflix-probleemnummer zijn. Een van de beste manieren om van deze fout af te komen, is door de instellingen te herstellen.


Hoe los ik Netflix-foutcode UI3012 op?

Het oplossen van de foutcode ui3012 op Netflix lijkt misschien een onmogelijke taak. Onze IT-specialisten hebben de methoden ontdekt om deze foutcode op uw Netflix-streamingapparaat te wissen, wat niet veel moeite kost. Controleren op streaming, het thuisnetwerk resetten, wifi-signalen verbeteren, de computer rechtstreeks op de modem aansluiten, browserextensies deactiveren, overschakelen naar een nieuw netwerk, een netwerkreset uitvoeren en nog veel meer eenvoudige oplossingen zijn beschikbaar. We hebben deze oplossingen hieronder in detail voor u opgesplitst.


Oplossing 1: zorg ervoor dat uw wifi werkt

We zullen je vragen om te controleren of je wifi werkt, omdat de ui3012-foutcode Netflix grotendeels het gevolg is van netwerkproblemen. Het kan zijn dat je wifi het niet doet op een van je apparaten. Zorg er voor de zekerheid voor dat uw internetdiensten op elk ander apparaat werken. Als er een probleem is met je wifi, kun je het beste geduldig wachten.


Oplossing 2: zorg ervoor dat uw netwerk streaming ondersteunt

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw netwerk u toestaat om Netflix te streamen. Wanneer het netwerk niet ondersteunt, wordt Netflix-streaming soms geblokkeerd. Als gevolg hiervan wordt de toepassingsfout ui3012 geactiveerd. We hebben drie handige suggesties gedaan om u bij dit probleem te helpen.


1. Als je een mobiel netwerk gebruikt, kan het zijn dat je door de slechte internetsnelheid geen streamingdiensten kunt gebruiken. Stap over naar een high-speed netwerk.


2. Als je Netflix op je apparaat probeert te streamen via wifi en dit probleem krijgt, is het mogelijk dat je ISP geen Netflix-streamingservices aanbiedt. Neem contact op met uw internetprovider om meer te weten te komen over de streamingdiensten die worden ondersteund.


3. Zorg ervoor dat uw netwerk geen bandbreedtebeperkingen heeft, wat gebruikelijk is bij openbare wifi-netwerken.


Oplossing 3: Wifi-signaal verbeteren

Door slechte wifi-signalen kan de Netflix-code ui3012 op uw systeem verschijnen. Het verbeteren van de wifi-signalen van uw systeem kan een uitstekende manier zijn om deze probleemcode op te lossen. We hebben drie handige ideeën op dit gebied opgenomen om u te helpen uw wifi-signalen te verbeteren.


1. Houd draadloze apparaten uit de buurt van de router, zoals de magnetron en televisie.


2. Zorg ervoor dat de bovenfrees op een verhoogd oppervlak staat, zoals een plank of een tafel.


3. Verplaats de router naar een nieuwe positie. Plaats het indien mogelijk in het hart van de stad.


Oplossing 4: probeer een nieuw netwerk

Uw internetprovider heeft mogelijk de toegang tot bepaalde netwerkbronnen geblokkeerd. Als gevolg hiervan kunnen streamingdiensten worden beperkt. Vanwege deze factoren kunt u de ui3012-foutcode tegenkomen op Netflix. Probeer over te schakelen naar een ander netwerk of de hotspot van je telefoon te gebruiken om te voorkomen dat je deze Netflix-foutcode op je apparaat ziet.


Oplossing 5: start uw thuisnetwerk opnieuw op

Realiseert u zich dat het opnieuw opstarten van uw thuisnetwerk u kan helpen met deze Netflix-foutcode? De instructies die we hieronder hebben beschreven, kunnen u helpen te ontdekken hoe u uw thuisnetwerk opnieuw kunt opstarten.


1. Zet uw computer uit.

2. Koppel de modem en router los.

3. Wacht nu even.

4. Sluit vervolgens de modem en router aan en laat de lampjes tot rust komen.

5. Zet vervolgens uw computer aan.

6. Voer nu de Netflix-app uit om te zien of het probleem is opgelost.


Oplossing 6: computer rechtstreeks op modem aansluiten

De verbinding tussen uw computer en een draadloze router die op de modem is aangesloten, is mogelijk niet altijd succesvol. Deze connectiviteit kan de oorzaak zijn van verschillende Netflix-problemen, waaronder de ui3012-foutcode. Dit probleem kan worden opgelost door uw router te omzeilen. In slechts zes fasen kunt u deze reparatie voltooien.


1. Uw computer moet worden afgesloten.

2. Gebruik nu een Ethernet-kabel om uw computer rechtstreeks op de modem aan te sluiten.

3. Sluit vervolgens uw modem 30 seconden aan.

4. Sluit de modem weer aan.

5. Wacht totdat er geen nieuw indicatielampje meer knippert.

6. Zet nu je computer aan en begin Netflix te gebruiken.


Oplossing 7: probeer browserextensies uit te schakelen

Browserextensies kunnen in sommige situaties problemen opleveren. Het probleem met Netflix ui3012 op uw systeem of een ander apparaat kan door deze interferentie worden veroorzaakt. Het uitschakelen van deze browserextensies kan voordelig voor u zijn. Om browserextensies in Firefox, Google Chrome, Edge en Opera uit te schakelen, scrolt u omlaag naar de instructies.


Browserextensies uitschakelen in Firefox:

1. Start eerst Firefox.

2. Tik op het 3-regelige menu.

3. Tik nu op "Add-ons".

4. Zoek de add-on die de storing veroorzaakt.

5. Schakel de schakelaar om de add-on uit te schakelen.


Browser-extensies uitschakelen in Google Chrome:

1. Open Google Chrome.

2. Typ "chrome://extensions/" in de URL-balk en tik op de toets "Enter".

3. Druk op de schakelknop op de extensies om ze uit te schakelen.

4. Indien niet nodig, klik dan op "Verwijderen" om een extensie te verwijderen.


Browserextensies op Edge uitschakelen:

1. Open de "Instellingen" van Edge.

2. Klik op "Extensies" en er wordt een zijbalk geopend.

3. Druk op de schakelaar om de Edge-extensies uit te schakelen.

4. Open nu de Netflix-app. Er is een probleemoplossing voor de Netflix-foutcode.


Browser-extensies uitschakelen in Opera:

1. Open de Opera-browser.

2. Druk op de "O"-knop linksboven.

3. Tik in het menu op "Extensies".

4. Druk op de knop "Uitschakelen" om de extensie uit te schakelen.



Opmerking: als u de browser-add-on niet kunt vinden, raden we u aan alle add-ons uit te schakelen. Probeer ze vervolgens één voor één om te zien welke het probleem veroorzaakt.

Oplossing 8: netwerkreset uitvoeren

Het wijzigen van de standaard verbindingsinstellingen kan problemen met verbindingen veroorzaken. Deze problemen kunnen zelfs optreden als u een VPN of proxy gebruikt. Als u uw VPN/proxy uitschakelt, kunt u het ui3012 Netflix-probleem op uw computer oplossen. Begin met het bekijken van de acht onderstaande stappen en voer vervolgens deze aanpak voor probleemoplossing zorgvuldig uit.


1. De VPN/Proxy-client moet worden uitgeschakeld.

2. De tweede stap is om op de "Windows"-toets te drukken.

3. Typ "Netwerk reset" en druk op de "Enter"-toets.

4. Klik vervolgens op “Netwerk reset”.

5. Open het "Netwerkresetvenster" en tik op "Netwerkreset".

6. Nu wordt u gevraagd om te bevestigen.

7. Wanneer de netwerkreset is voltooid, start u uw systeem opnieuw op.

8. Probeer nu de Netflix-app te gebruiken. U zult die foutcode niet meer zien.


Oplossing 9: Netflix uitloggen op alle apparaten

De ui3012-foutcode kan verschijnen wanneer je je Netflix-account op meerdere apparaten gebruikt. Als je door dit Netflix-foutnummer geen video's kunt bekijken op een van je apparaten, log dan op al je apparaten uit bij de app. Log dan uit en weer in. Dit wordt fantastisch. Volg de zes stappen die hier worden beschreven om deze reparatie uit te voeren.


1. Open Netflix in uw webbrowser. Als alternatief kunt u ook de Netflix-app op uw streamingapparaat openen.

2. Zoek de gebruikersnaam in de rechterbovenhoek.

3. Open het vervolgkeuzemenu en klik op "Uw account".

4. Klik op "Uitloggen op alle apparaten".

5. Bevestig door op de knop “Afmelden” te drukken.

6. Log nu opnieuw in met uw inloggegevens. De fout zal zijn verholpen.


Conclusie

Deze Netflix-probleemnummeroplossing is niet zo moeilijk als je je zou voorstellen. Deze site moet u zeker hebben geïnformeerd over de betekenis, oorzaken en oplossingen van de Netflix ui3012-fout, en ook uw probleem hebben opgelost. Als er hierna nog steeds een probleem is, neem dan contact op met Netflix bellen.



bottom of page